Norri-Blues 9.7.2021, Ravintola Vanha Norri, Tammela

Image

Elävää juurimusiikkia kesähelteisessä maalaismaisemassa. Kuulostaako mukavalta? Kyllä, ja niin teki nyt myös ihan käytännössä.

Puolitoista vuottahan tässä on osapuilleen kärvistelty. Ei tapahtumia, muuten kuin peruutusten loputtomilla listoilla. Korona-pandemia ei terminä ole enää kenellekään outo, päinvastoin, ja kisaväsymystä kaikenlaisine lieveilmiöineen alkaa vähitellen sitäkin jo esiintyä.

Olisikohan tässä päässyt jopa käymään niin, että viimeistään nyt alkaa vähän yksi jos toinenkin ymmärtämään elämän perusasioita ihan kouriintuntuvalla arkitasolla?

Pieni ja yksinkertainen on kaunista, se riittää oikein hyvin ja ihmisten kasvotusten kohtaaminen onkin sitten jo silkkaa rohtoa.

Image

Tammelan kauniiseen kesäiltaan oman sormenjälkensä Blues-otsikon alla painoivat nyt duon muodossa Lena & The Slide Brothersin Lena Lindroos ja Matti Kettunen (kuvassa yllä), jotka perehdyttivät juhlakansaa välipuheissaan myös Bluesin historiaan. 

Illan esiintyjälistalla komeiölivat myös Micke & Lefty feat. Chef (kuvassa alla), sekä Lounais-hämäläinen allstar-yhtye Los Taco´s Blues Band (alimmassa kuvassa).

Image

Blue Jean Blues käynnisti Vesa ”Taco” Takovaaran bändin setin varsin maukkaasti, eikä Ville ”Lefty” Leppänen ei malttanut pysyä pois lavalta, vaan antoi oman virtuoosimaisen lisänsä myös molempien omaa yhtyettään edeltäneiden pumppujen settiin.

Ja kuten pitääkin, garderoobista haettiin päälle vielä joka kerta eri vetimet. Vauhtia, virtuositeettia ja viihdettä kovalla ammattitaidolla riitti, ja vastaanottavainen yleisö nautti. Nuoresta iästään huolimatta miksauksesta huolehtinut Kalle Kaunisto teki loistavaa työtä. 

Image

Los Taco´s Blues Band: Lasse Lemberg,  laulu & huuliharppu • Vesa “Taco” Takovaara, kitara • Jari Eerola, basso • Tapio Niemelä, koskettimet • Peeter Majevski, kitara • Vekku Koski, rummut