Easera SysTune -mittasofta

|
 

Olen käyttänyt vuosia Smaart Live -nimistä amerikkalaista mittasoftaa suorittamiini mittauksiin keikoilla. Aloitin jo kolmosversiolla ja olen uskollisesti seurannut mukana nykyiseen kuutosversioon asti.

Alkuun ohjelma oli yhden miehen oma projekti: Sam Berkow laati ohjelman omaan käyttöönsä ja kavereiden kiinnostuksen myötä siitä tuli pikku hiljaa kaupallinen tuote. Sam ei ole ollut mukana puuhassa enää vuosiin. EAW osti ohjelmaa tuottaneen yrityksen SIA Softin joitain vuosia sitten. Ja tunnetusti Mackie osti taas EAW:n. Eli Smaart-miehet jäivät ohjelmansa kanssa aika lailla alajuoksulle tässä organisaatiossa. Nyt koko Smaart-ryhmä perusti oman firman, ja ainakin Smaart-koulutus on yksi heidän tulevista töistään. Itse aavistelin asioiden oikeaa laitaa ja ryhdyin viime joulukuussa käyttämään pääasiallisesti mittauksiini uutta ohjelmaa.

Vuonna 2007 suurin tuliainen minulle Frankfurtin messuilta oli Easera-mittausohjelma. Pidin monesta sen ominaisuudesta, mutta sen käyttö oli melko hankalaa. Silloin elettiin kästyksessä, että Easera tulisi kehittymään keikkamiesten toivomaan suuntaan. Mutta ohjelmaa tekevä saksalainen SDA yllätti ainakin minut tuomalla markkinoille uuden erillisen softan keikkamiesten tarpeisiin. Ostin Easera SysTunen välittömästi sen ilmestyttyä. Hinnoittelu oli Easera-lisenssin omistajille melko edullinen. Ja siitä asti se on jaksanut ihastuttaa ja vihastuttaa. Enemmän kuitenkin ihastuttaa.

 

Oheinen teksti on alku Reima Saarisen kirjoittamasta kolumnista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 4/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta