Seminaarista seuraavaan

|
 

Neljässä viikossa kolme eri kaiutinvalmistajan seminaaria. Aikamoinen rupeama. Kaikissa pääsisältönä oli, kuinka heidän kaiuttimiaan tulee käyttää oikein. Isoja eroja ei kaiutinvalmistajien ohjeissa ollut. Valmistajakohtaiset tähystysohjelmat ja muut avustavat sovellukset poikkeavat tietenkin toisistaan hieman.

Ensimmäinen vierailun kohde oli ranskalainen Nexo. Tilaisuus oli järjestetty meille Suomesta matkaan lähteneille, Ari Manniselle, Ville Kauhaselle, Santtu Sipilälle ja minulle. Santtu kahlasi kanssani läpi nämä kaikki kolme seminaaria: Nexon vierailun lisäksi Meyer Soundin Tallinnan seminaarin ja d&b audiotecnikin Saksassa järjestetyn tilaisuuden.
Nexolla tilat kiiltelivät uutuuttaan. Tuotekehitysosasto oli saanut käyttöönsä ison kaiuttoman huoneen. Siellä he pystyvät mittaamaan kaiuttimet kokonaisuudessaan. Aikaisemmin he tarkastelivat kaiuttimia sisätiloissa 300 hertsistä ylöspäin. Matalammat taajuudet tutkittiin sään salliessa ulkona. Toinen aika erikoinen RD-miesten ilonaihe oli äänieristetty melukoppi. Sinne voi jättää kaiuttimen rääkättäväksi pitkäksikin aikaa. Aikaisemminkin se oli tietysti mahdollista, mutta samalla tuli rääkättyä kaikkia lähitienoilla olleita.

 

Oheinen teksti on alku Reima Saarisen kirjoittamasta kolumnista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 2/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta