Jotain mystistä!

|
 

Siinä oli jotain mystistä. Kaikki oli ihan hyvin. En ymmärrä, mitä tapahtui. Kannattaa varoa sitä laitetta. Itse en olisi lähtenyt kyllä sen laitteen kanssa keikalle. Se on aina tämmöistä, kun on tietokone.

Valitettavan usein kuultuja äänentoistoalan ilmaisuja. Ja kuulee sitä valo- ja kuvaihmistenkin käyttävän samoja sanoja melko usein. Minusta nämä kaikki lausahdukset, varsinkin jos ne ovat loppuyhteenvetoja, kuulostavat aika surullisilta. Äänentoistoon liitettyinä usein edellä mainittujen ilmaisujen kohteena ovat langattomat mikrofonit ja langaton monitorikuuntelu sekä hyvänä kakkosena tulevat digitaaliset äänilaitteet, useimmiten digitaaliset mikserit.

Itse olen vakaasti päättänyt jättää langattomat audiolaitteet muiden murheeksi, mutta silti löysin itseni kahdesta langattomia käsittelevästä seminaarista alkuvuodesta. Erikoista.

Toisaalta langattomuuteen törmää nykyisin kaikkialla: joka kyläbändillä pitää olla ainakin solistilla langaton mikrofoni. Audio-Technican langaton spesialisti Alex Lepges aloitti muuten seminaarinsa toteamalla, että käytä langatonta mikrofonia vasta kun sitä oikeasti tarvitaan.

Oheinen teksti on alku Reima Saarisen kirjoittamasta kolumnista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 3/2008).

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta