AudioDesign PAMX1•211SC/411SC – kahden koon pikkumiksereitä


Italialainen AudioDesign valmistaa PAMX1-sarjan miksereitä kahdessa koossa: kahden ja neljän mikrofonikanavan versioina. Muu varustelu on yhdenmukaista.


Monotulot on toteutettu Neutrikin combo-liittimin joihin voi suoraan kytkeä joko mikrofonin (XLR) tai linjatasoisen balansoidun äänilähteen (6,3 mm TRS). Kanava tunnistaa kaapelin liittimestä signaalityypin.
XLR-liitännän kautta voidaan syöttää 48 voltin phantom-virtaa esimerkiksi kondensaattorimikrofoneille tai aktiivisille DI-bokseille, ja toiminnolle on omat kanavakohtaiset kytkimensä.


PAMX1-miksereiden monokanavissa on kolmialueiset ekvalisaattorit kiintein vaikutustaajuuksin.
Hyllytyyppinen bassokorjaimen nimellinen rajataajuus on 80 hertsiä, ja vastaavasti hyllytyyppisen diskanttiyksikön kerrotaan puraisevan yli 12 kilohertsin alueeseen.
Edellisten väliin jäävä kellokorjain vaimentaa tai korostaa keskialuetta kahden ja puolen kilohertsin keskitaajuudella.
Kaikilla kolmella kaistalla ekvalisaattorin vaikutus on enimmillään 15 desibeliä vaimennusta tai korostusta.

Sama ekvalisaattori-ratkaisu löytyy myös linjatason tulolla toteuteusta stereokanavasta, jota voi vaihtoehtoisesti käyttää kahtena monokanavana, joilla on yhteiset säädöt. 

Aux-tyyppinen syöttö mikserin oman sisäisen efektilaitteen ruokkimiseen löytyy kaikista kanavista.   Saman summasignaalin saa reititettyä myös mikseristä ulos joko erillisen efektilaitteen tai vaikka monitoroinnin käyttöön.

PAMX1-miksereiden efektilaitteessa on 16 erilaista ohjelmaa, joista viisi jäljittelee huone/tilakaikua ja loput tuottavat erityyppisiä viive-tehosteita.

Stereotulot eivät rajoitu pelkkään analogiaudioon, sillä mikserit osaavat soittaa musiikkia myös USB-tikulta, tietokoneelta sekä Bluetooth-laitteelta.
USB-väylä palvelee myös toiseen suuntaan, joten miksauksen tallennus stereotiedostoksi luontuu sekin.

Omalla voimakkuudensäätimellään varustettu kuulokeliitäntä täydentää paketin.

PAMX1-mikserit toimivat erillisellä virtalähteellä.

Lisätiedot: Musiikki Silfverberg

22.09.2021
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy