Darkglass Microtubes 500 – puhdasta ja säröä samassa paketissa

Suomalainen bassolaite-valmistaja Darkglass Electronics on tuonut markkinoille pienemmän version Microtubes 900 -nupistaan. Nimellistehoa on nyt tarjolla 500 wattia, mutta muuten ominaisuudet ovat pysyneet melko samankaltaisina.

Darkglass Microtubes 500 koostuu puolijohtein toteutetusta etuasteesta sekä D-luokan päätteestä. Näin on saatu aikaan pienikokoinen bassonuppi (23,2 x19 x 7,3 cm), jossa puhtaaseen pohjasointiin voi miksata valmistajan B3K- ja Vintage Microtubes (VMT) -pedaalien soundia. Uutuuden luvataan tuottavan äänenpainetta maksimissaan yli 115 desibeliä.

Darkglass Microtubes 500:n puhtaassa kanavassa on gain-säädön ohella ekvalisaattori, jossa bass- ja treble-korjaimien ohella on omat säädöt sekä ala- että yläkeskialueelle.

 


Kukin säätimistä tarjoaa korjausvaraa +/-12 desibeliä, ja molemmille middle-säädöille on myös oma painikekytkin, jolla korjausalueen taajuutta voidaan muuttaa (low mid: 250 Hz / 500 Hz; hi-mid: 1,5 kHz / 3 kHz).
Lisäksi tuloliitäntä on varustettu painikkeella, joka sovittaa sen passeliksi niin aktiivi- kuin passiivimikrofonin signaalille.

Microtubes Engine -nimen saanut särökanava on varustettu drive-, tone-, level- ja blend-säätöjen ohella B3K/VMT-painikkeella, jolla vallitaan kumman pedaalimallin kytkentää käytetään. B3K on omiaan agressiivisen perkussiivista soundia hakevalle, kun taas VMT tarjoaa keskialuevoittoisen, lämpimämmän ja neutraalimman vaihtoehdon.
Blend-säätimen avulla Darkglass Microtubes 500 mahdollistaa särökanavan miksaamisen puhtaan kanavan sointiin. Molemmille kanaville yhteisellä Master-volumella puolestaan säädetään uloslähtevän äänen taso, ja Mute-kytkimellä vahvistimen voi mykistää.

Darkglass Microtubes 500 -nupissa on balansoitu XLR-lähtö, joka on varustettu paitsi ground/lift -kytkimellä, myös pre/post-vaihtoehdolla, mikäli haluaa lähettää mikserille suoraan bassosta tulevan soundin.
Lisäksi löytyy efektilenkki sekä liitännät kuulokeille ja  jalkakytkimelle.
Kaiutinkaappia varten on Speakon-lähtö.

 

Darkglass tarjoaa Microtubes 500 -nupin pariksi DG-210C- tai DG410C-kaappejaan. Molemmat on varustettu Eminencen keraamisilla elementeillä. Kaappien luvataan korostavan vahvistinsärön harmonisia piirteitä miellyttävällä tavalla.

Lisätiedot: Darkglass

Lue lisää tuoteuutisia Riffin sivustolta.

31.10.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy