EHX Slammi Plus ja Volume – näppäriä keinupolkimia

Electro-Harmonix on lisännyt kaksi uutuutta Performance Series -mallistoonsa. Tällä kerralla fokus on jämäköihin kuoriin pakatuissa keinupolkimissa.

EHX Slammi Plus on polyfoninen Pitch Shifter/Harmonizer -pedaali, jolla onnistuvat esimerkiksi whammy-tyyliset efektit ja oktaavihypyt. Valmistajan mukaan pedaali tarjoaa virheettömän äänenkorkeuden muutoksen jopa kolmen oktaavin verran alas, ylös tai kumpaankin suuntaan.

Intervallien luominen 11-portaisen Shift-säätimen avulla mahdollistaa paitsi Detune-vaihtoehdon (chorusta tai tuplausta muistuttavaa efektiä varten), myös seuraavat pitch-efektit: pieni sekunti (m2nd), suuri sekunti (M2nd), pieni terssi (m3rd), suuri terssi (M3rd), puhdas kvartti (P4th), puhdas kvintti (P5th), suuri seksti (M6th), sekä 1–3 oktaavia.

Kun EHX Slammi Plus toimii Dual-asennossa ja Pitch-asetus valittuna, Shift-säädin tarjoaa keinupolkimelle 11 intervalliyhdistelmää. Tällä moodilla operoidessa pedaali tuottaa pitch bend -efektejä.
Kun valittuna taas on X-Fade (crossfade), voidaan liikkua kuivasta soundista suoraan valittuun intervalliin tai sitten yhdestä intervallista toiseen.

EHX Slammi Plussan kerrotaan tarjoavan aiempaa joustavamman tavan asettaa keinupolkimen kanta-asennon intervalli. Lisäksi Blend-säätimen avulla voidaan hienosäätää wet/dry-soundien suhde.

EHX Slammi Plus toimii yhdeksän voltin paristolla sekä normaaleilla verkkolaitteilla. Virrankulutus on 50 milliampeeria.

EHX Volume Pedal on loppusyksyn toinen uutuus. Tulokasta kuvaillaan toiminnaltaan pehmeäksi, ja lisäksi tämä passiivipedaali mahdollistaa valinnan kahden impedanssiasetuksen, 25 tai 250 kilo-ohmin välillä.
Niiden ansiosta EHX Volume Pedal sopii monelle erilaiselle instrumentille, oli kyse sitten aktiivi- tai passiivimikrofonein varustetuista kitaroista/bassoista, kosketinsoittimista sekä muista elektronisista instrumenteista ja linjatason signaaleista.

Lisätiedot:
 

 

 

 

07.11.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy