Nayteikkuna

Electro-Harmonix Switchblade Pro – kytke lähes mitä vaan

Electo-Harmonixin uusi Switchblade Pro tarjoaa kaksi efektiluuppia send- ja return-liitäntöineen. Näin soittaja voi vaihdella esimerkiksi kahden efektikattauksen tai vahvistimen välillä tai ajaa niitä yhtäaikaa.

Electro-Harmonix Switchblade Pro on varustettu A- ja B-luuppien lisäksi yhdellä tulo- ja yhdellä lähtöliitännällä. Tuloliitäntä toimii niin instrumentti- kuin linjatason signaalien kanssa.

Electro-Harmonix Switchblade Pron liitännöille on kolme tasosäätöä. Dry level -säätimellä kontrolloidaan tuloliitännän voimakkuutta, kun taas A- ja B-level -hanikoilla säädetään kumpaisenkin efektiluupin return-tuloon saapuvan signaalin tasoa. Kussakin säätimessä signaalitaso on kello 12 kohdalla yhtä luja kuin millaisena se liitäntään tulee. Sen jälkeen lisää voimakkuutta saadaan vielä kuuden desibelin verran.

Electro-Harmonix Switchblade Pro mahdollistaa efektiluuppien käytön yhtäaikaisesti niin sarjaan kuin rinnan kytkettynä. Valinta tapahtuu Series/Parallel-pikkukytkimellä. Muuten käyttöä ohjataan jalkakytkimillä.
Bypass-kytkimellä kumpikin luuppi voidaan ohittaa kokonaan. Kun pedaali laitetaan päälle, tuloliitännän signaali ohjautuu automaattisesti molempiin luuppeihin. Tällöin toistoalue ulottuu valmistajan mukaan kahdeksasta hertsistä 50 kilohertsiin.

A/B-kytkimellä vaihdellaan efektiluuppien välillä, jolloin merkkivalon väri ilmoittaa, kumpi niistä on käytössä (luuppi A: punainen; luuppi B: vihreä).

Electro-Harmonix Switchblade Pron A+B-kytkimellä puolestaan laitetaan molemmat soimaan samaan aikaan. Tämä siis pätee efektikattauksiin.
Silloin kun pedaalia käytetään vahvistimien valintaan, valitaan rinnankytkentä ja kytketään send-lähdöistä signaalit vahvistimiin.

Electro-Harmonix Switchblade Pro on varustettu myös laitteen sisällä olevilla phase-kytkimillä, joilla luuppien napaisuus voidaan kääntää 180 astetta.
Laitteen ohituskytkentä on puolestaan True Bypass -tyyppiä.

Electro-Harmonix Switchblade Pro mahdollistaa myös skenaarion, jossa useampi soitin halutaan kytkeä samaan boksiin. Tämä tapahtuu kytkemällä kaksi ylimääräistä instrumenttia A-ja B-luuppien return-tuloihin. Tällöin laitteen toistoalueen ilmoitetaan ulottuvan 20 hertsistä 27 kilohertsiin, mikä on sama kuin bypass-tilassa.

 

Lisätiedot:

• DLX Music

Soundtools

• Uraltone

03.05.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy