Epiphone Joe Bonamassa 1958 "Amos" Korina Flying-V – aarteen jäljillä

Joe Bonamassan isä on kitarakauppias, ja soittamisen ohella myös into kitaroiden keräilyyn on tarttunut hänen poikaansa. Nuoremman Bonamassa hallussa onkin esimerkiksi yksi niistä noin sadasta Gibson Flying V –kitarasta, jotka alunperin 1950-luvun lopulla valmistettiin.

Kyseinen yksilö (”Amos”) puolestaan on mustalla plektrasuojallaan ja valkoisella kytkinlevyllään tuossa joukossa vieläkin harvinaisempi versio, sillä vastaavia kerrotaan valmistetun noin 10–15 kappaletta.
”Amos” ostettiin alunperin Gibsonin tehtaalta Kalamazoosta Amos Arthurin musiikkikauppaan Indianapolikseen vuonna 1958, josta se myytiin eteenpäin. Melkein parasta tarinassa on se, että tämä vuonna 1952 perustettu perheen omistama musiikkikauppa on edelleen toiminnassa.

Nyt Epiphone on valmistanut tästä kitarasta kopion. Joe Bonamassa 1958 "Amos" Korina Flying-V on sekoitus uutta ja alkuperäiselle uskollista. Kitaran runko ja kaula on valmistettu originaalin tavoin soinniltaan rikkaasta Korinasta, ja uusversion kehutaankin toistavan varsin uskottavasti ”Amokselle” ominaisen soundin.
Epiphone Joe Bonamassa 1958 Korina Flying-V:n kaulaprofiili on ”pyöristetty C”, joka vastaa valmistajan mukaan vuoden ´58-mallin speksejä. Blackwood-otelaudan nauhat sen sijaan on päivitetty alkuperäistä leveämmiksi eli modern-jumbo –malliin.
Satulan materiaaliksi ilmoitetaan ”synteettinen luu”.

 

Epiphone Joe Bonamassa 1958 "Amos" Korina Flying-V on saatavilla Epiphonen virallisilta jälleenmyyjiltä, mutta vain rajoitetun ajan. Siten myös soittimen ylöspano on tehty viimeistä piirtoa myöten tyylikkäästi ja uskollisesti.
Esimerkiksi valmistajan logo virityslavassa on toteutettu kullatuin ja korotetuin kirjaimin. Kaularaudan pään peittävässä levyssä taas on esillä Amos Arthurin nimi.

Epiphone Joe Bonamassa 1958 "Amos" Korina Flying-V:ssä on kaksi Epiphonen humbucker-mikrofonia, kaula-asemassa ProBucker 2 ja tallapuolella ProBucker 3.
Molemmille on oma volume-säädin, joiden kerrotaan puhdistavan soundin mukavasti muuttamatta sitä liian mutaiseksi.
Lisäksi mikrofoneille on yhteinen tone-säädin.

Epiphone Joe Bonamassa 1958 "Amos" Korina Flying-V toimitetaan kitaran pariksi valmistetun ´50-lukulaisen laukun sekä aitoustodistuksen kera.

 

Lisätiedot: Into Luthman

 

14.12.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy