Nayteikkuna

Friedman BE Mini Head – BE-kytkentä nyt mininupissa

Vahvistin- ja pedaalivalmistaja Friedmanin uusin tuote perustuu BE-sarjan putkivahvistimista ja BE-OD -säröpedaalista tuttuun esivahvistinkytkentään. Vahvistimen todetaan tuottavan putkivahvistinta muistuttavan brittivaikutteisen high gain -soundin, mutta pedaalin tapaan esivahvistin on nyt toteutettu puolijohtein.

 

Friedman BE Mini Head on varustettu esivahvistimen lisäksi 30-wattisella D-luokan pääteasteella. Tehon luvataan riittävän yleisimpiin käyttötilanteisiin, oli kyse sitten kotisoittelusta, studiotyöstä tai joissain tapauksissa jopa keikoista.

Friedman BE Mini Head on varustettu level- ja gain-säätimillä, joilla asetetaan vahvistimen voimakkuus että esivahvistimen säröytyminen.
Lisäksi säädinosastoon kuuluu kolmen kaistan ekvalisaattori (bass, middle, treble), ja sitä täydentävä presence-säätö, jolla voidaan tehostaa yläkeskialueen soundia.

Friedman BE Mini Head on varustettu myös kahdella soundia muokkaavalla kolmiasentoisella kytkimellä. Cut vaikuttaa vahvistin gain-struktuuriin, ja Tight-kytkin puolestaan toimii high pass -suotimen tapaan eli sillä saadaan rajattua alataajuksia jolloin soinnin pitäisi vastaavasti tiukentua.

Friedman BE Mini Head -nupissa on yksi tuloliitäntä instrumentille sekä kaksi kaiutinlähtöä. Nuppia suositellaan käytettäväksi 16 tai 8 ohmin kuormalla, ja jälkimmäisellä saa irti maksimitehon.
Pedaaleja varten on sarjaan kytketty efektilenkki (send, return).

Friedman BE Mini Headin kotelossa on käytetty oikeaa puuta.
Vahvistimen virta otetaan mukana toimitettavalla 24 voltin DC-verkkolähteellä.
Laitteen fyysiset mitat ovat 242 x 159 x 134 millimetriä, ja painoa sillä on 1,8 kiloa.

Lisätiedot: Musamaailma

06.05.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy