Gibson Generation Collection – neljä kitaraa kahdella ääniaukolla

Gibson on julkistanut uuden akustisten kitaroiden malliston, joka valmistajan mittapuulla sijoittuu edullisempaan hintaluokkaan.


Generation Collection koostuu neljästä kokopuisesta kitaramallista (Gibson G-00, G-45, G-Writer sekä G-200), joista jokainen on valmistettu Gibsonin Montanan tehtaalla.

Generation Collection -malleissa hyödynnetään kahta ääniaukkoa, joista toinen on sijoitettu kopan yläsivuun. Ajatus on se, että näin kitara projisoi soittajalleen samaan tapaan kuin kuulijalle.Tätä ratkaisua on Gibsonin mukaan inspiroinut sen arkistoista löytynyt vuoden 1964 suunnitelma kitarasta, jonka kylkeen on sijoitettu ääniaukko. Toki vastaavaa ideaa hyödynnetty muidenkin valmistajien kitaroissa.

Gibson Generation Collection -kitaroiden koppa on hieman tavallista ohuempi helpomman soitettavuuden vuoksi.

G-00 ja G-45 ovat malliston pienimmät kitarat, ja niissä kielten soiva pituus on 24,75 tuumaa eli 628,65 millimetriä.

 

 


Isompikoppaisissa ja soololovella varustetuissa G-Writer- ja G-200-malleissa skaalanpituus on 25,5 tuumaa eli 647,7 millimetriä.

Kaikissa Gibson Generation Collection -malleissa on kokopuinen sitkakuusikansi X-rimoituksella sekä pähkinäpuusta tehdyt kyljet ja pohja – nekin kokopuisina.
Kaulan materiaali on utile, kun taas otelauta on eebenpuuta 16 tuuman radiuksella.

Gibson G-00, G-45, G-Writer sekä G-200 on varustettu TUSQ®-satulalla ja -tallalla sekä Groverin Mini Rotomatic® -virityskoneistoilla. 

Gibson Generation Collection -mallit G-Writer ja G-200 on varustettu LR Baggs Element Bronze -elektroniikalla, joka koostuu tallan alle sijoitetusta pietsoelementistä, esivahvistimesta sekä kannen ääniaukon alareunaan sijoitetusta volume-säätimestä.

Gibson Generation Collectionin edullisin malli, G-00 sijoittuu hinnaltaan hieman 1000 euron paremmalle puolelle.

Katso valmistajan video:

Lisätiedot: Luthman Nordic

19.10.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy