Hagström Siljan II Grand Auditorium CE - Taalainmaan käsityöläisperinteen innoittamana

Nyky-Hagström valmistaa sähkökitaroiden ja -bassojen ohella myös akustisia kitaroita. Ne ovat syntyneet Ruotsin Taalainmaan kulttuurin innoittamina, mihin viittaavat myös nimet, kuten esimerkiksi Siljan.

 

Hagström Siljan II Grand Auditorium CE -kitaran koppamuoto tarjoaa hallitun soundin, jossa kerrotaan olevan ”syvyyttä ja substanssia”.
Erityisesti plektrasoittajille suunnattu soitin on varustettu myös soololovella, joka mahdollistaa paremman ulottuvuuden ylimpiin nauhaväleihin.

 

Hagström Siljan II Grand Auditorium CE on toteutettu valmistajan mukaan laadukkaista puumateriaaleilla. Kitarassa onkin kokopuinen sitkakuusesta tehty kansi, ja laminoidusta mahongista tehdyt sivut ja pohja. Mahonkia on myös kitaran kaula, joka on liitetty koppaan liimaten Dovetail-tyyppisellä liitoksella.

Yhdeksi Siljan II Grand Auditorium CE -kitaran vahvuudeksi mainitaan resinator-puukomposiitista tehty otelauta. Sen kerrotaan vahvistavan soittimen akustista värähtelyä ja tarjoavan selkeän ja erottelevan soundin koko otelaudan alueella. Myös satula on valmistettu tästä materiaalista.
Hagström Siljan II Grand Auditorium CE:ssä otelaudan radius on 15 tuumaa, ja medium jumbo -tyyppisiä otelautanauhoja siinä on 20 kappaletta.

Perinteen henkeä kitaraan tuo myös valmistajan klassinen virityslapa. Yhtä lailla valmistajan perinnettä henkivät myös virityskoneistot, jotka kuitenkin tarjoavat modernien vaatimusten mukaisen tarkan virityksen 18:1-suhteella.

Hagström Siljan II Grand Auditorium CE on varustettu Fishman Isys+ (301) -elektroniikalla ja Sonicore-pietsolla. Paristokotelo ja lähtöjakki on sijoitettu kitaran peräosaan. Esivahvistin tarjoaa volume-, bass-, treble- ja phase-säätimet sekä tuner on/off-painikkeen.
Autokromaattinen viritysmittari on varustettu seitsenosaisella led-valolla, joka osoittaa myös heikentyneen pariston tilan.

Hagström Siljan II Grand Auditorium CE on saatavilla väreissä Black Gloss, White Gloss, Tobacco Sunburst sekä Natural.

Lisätiedot: EM Nordic

 

 

06.12.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy