Nayteikkuna

JHS Colour Box V2 - väriä ja voimaa instrumenteille sekä mikeille

Rock-musiikin historiasta löytyy monia legendaarisia kitararaitoja, jotka on soitettu suoraan studion miksauspöytään vailla vahvistinta, esimerkkinä vaikkapa Beatlesin Revolution. Tämän ajatuksen innoittamana JHS julkaisi muutama vuosi sitten Colour Box V1 -laitteen, jolla se pyrki tuomaan Neve-äänipöytien soundin pedaaliin.

Valmistajan mukaan pedaali löysikin tiensä esimerkiksi U2:n , Wilcon ja Beckin käyttöön. Suosion innoittamana laitteesta julkaistiin myös laajennettu 500-sarjan etuaste.

JHS Colour Box V2 on pedaalimallin uusin versio, ja sitä voi käyttää useiden erilaisten instrumenttien tai jopa laulun kanssa. Parannuksina ykkösversioon mainitaan muun muassa laajempi ekvalisointivara, isompi puhdas headroom sekä phantom-virta, mikäli halutaan käyttää kondensaattorimikrofonia.

 

JHS Colour Box V2 on varustettu kolmella gain-säätimellä: Pre-Vol, Step ja Master. Näistä viimeksi mainitulla säädetään koko laitteen äänenvoimakkuus. Pre-Vol taas kontrolloi kahden sisäisen gain-asteen välistä voimakkuutta, määrittäen sen, kuinka paljon signaalia kulkee seuraavaalle asteelle. Step puolestaan on viisiportainen säätö, jolla annostellaan kummankin Neveä jäljittelevän gain-asteen vahvistus seuraavasti: +18dB, +23dB, +28dB, +33dB sekä +39dB.

JHS Colour Box V2 tarjoaa kolmialueisen, puoliparametrisen ekvalisaattorin, jossa kullekin kaistalle on oma Shift-säätönsä vaikutusalueen kohdistukseen. Nimelliset keskitaajuudet ekvalisaattorin kaistoilla ovat seuraavat: bass (120Hz), middle (1kHz) sekä treble (10kHz).
Korjausvaraksi puolestaan ilmoitetaan +/-17 desibeliä.
Lisäksi matalia taajuuksia voi leikata Colour Box V2:n hi-pass -suotimella, joka napsautetaan päälle omasta kytkimestä. Bassoleikkurin rajataajuuden voi säätää 60 hertsistä 800 hertsiin, ja suotimen jyrkkyys on maltilliset kuusi desibeliä oktaavia kohden.

JHS Colour Box V2 on varustettu Hi/Lo-kytkimellä, joka vaikuttaa pedaalin headroomiin. Lo-asennossa puhdasta äänivaraa on paljon, kun taas Hi-optiossa signaali säröytyy helpommin.

Lisäksi pedaali on varustettu Lundhalin tulo- ja lähtömuuntajilla.

JHS Colour Box V2 tarjoaa tulosuuntaan combojakin, jossa on sekä XRL- että instrumenttitulo. Liitännän tyyppi valitaan kytkimellä.
Lähtösuuntaan on XLR-lähdön lisäksi plugilähtö.
XLR-tulolle on myös pedaalin sivussa oma -20 desibelin vaimennuskytkin, mikäli käytetään erityisen kuumia mikkejä.

Pedaali toimii yhdeksän voltin verkkolaitteella.

 

Lisätiedot: Custom Sounds

07.01.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy