Korg Nautilus – täyteenpakattu työasema

Nautilus on Korgin monipuolinen työasema-/syntetisaattoriuutuus. Laite omaa yhdeksän Kronos-äänimoottoria, mittavan samplekirjaston, moniraitaiset audio- ja midi-tallennusmahdollisuudet sekä laajat efektivalikoimat.

 

Äänimoottorit kattavat "akustisen" SGX-2-pianon, EP-1-sähköpianon, tonewheel-tyyppisen CX-3-urun, HD-1 -PCM-mallinnuksen, MS20EX-syntetisaattorin, Polysix EX -syntetisaattorin, AL-1-analogisyntetisaattorin, MOD-7 Variable Phase Modulation -mallinnuksen sekä fyysisen STR-1-näppäilysoitinmallinnuksen.

Soundeja hallitaan kuudella reaaliaikaisella säätimellä sekä monivärisellä TouchView -kosketusnäytöllä. Nautilusta myydään kolmessa eri koossa.

88-koskettiminen versio on varustettu painomaisella vasarakoneistolla, kun taas 73- ja 61-äänisistä malleista löytyy puolipainotettu Natural Touch -koskettimisto Velocity-toiminnolla.

Dynamics-potikalla soittaja voi hienosäätää sitä kuinka koskettimisto reagoi soittodynamiikkaan. Säätimen neutraalikohdasta vasemmalle käännettäessä vastine on pehmeämpi ja responsiivisempi, oikealla puolestaan dynamiikaltaan tasaisempi ja voimakkaampi.


Nautilus omaa arpeggiaattorin sekä 16-raitaisen audio-/midi-sekvensserin. Monipuolinen sisäänrakennettu efektiprosessori (12 Stereo Insert, 2 Master Effects, 2 Total Effects, Timbre EQ x 16) kattaa muun muassa Stereo Side Chaining Compressorin, Gaten ja Vocoderin.

Korg Nautiluksessa on laaja samplemuistin (Ram 496 MB ja Disk 2,3 GB). SSD-levyllä on tilaa 60 GB.
Laitteessa on lisäksi kätevä set list -toiminto, jolla valikoima ennalta ohjelmoituja ääniä ja asetuksia voidaan tallentaa esimerkiksi kappalekohtaisesti keikalle, jolloin ne ovat nopeasti ladattavissa käyttöön.

 

USB/MIDI Host -portit mahdollistavat MIDI kontrollereiden liittämisen Nautilukseen. Laitteeseen voidaan yhdistää esimerkiksi qwerty-näppäimistö tai padeilla varustettu Korg USB/MIDI-kontrolleri (nanoPAD, nanoPAD2, padKONTROL) rumpuosuuksien soittoon.

Soittimen ohjelmointia ja soundien hallintaa varten Korg tarjoaa ilmaiseksi ladattavan Nautilus-applikaation (Mac OS sekä Windows), ja lisäksi Nautiluksen voi alistaa tietokoneen DAW-ohjelmiston hallintaan, jolloin sitä voi käyttää kuten plug-in-tyyppistä virtuaalisyntikkaa.

Nautiluksen mukana tulee valikoima Izotopen softaa, mukaan lukien masterointiohjelmisto Ozone Elements, virtuaalinen soitonopetusohjelma Skoove sekä softtasyniä Korgilta ja muilta valmistajilta.
iPadille ja iPhonelle on lisäksi tarjolla Korg Gadget 2 Le ja Korg Module -sovellukset.

Soittimen esittelyvideo:

Lisätiedot: EM Nordic

06.01.2022
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy