Mesa Boogie Fillmore 50 – vintagen ja modernin risteyksessä

Mesa Boogien uuden vahvistinmallin nimi tekee kunniaa legendaariselle live-musiikkipaikalle, jonka voi sanoa olleen osa ´60-luvun soundtrackia. Valmistaja itse toteaa vahvistimen olevan vintagen ja moderin soundin risteyksessä, ja luonnehtii soundia orgaaniseksi, vivahteikkaaksi ja erittäin reagoivaksi.

Mesa Boogie Fillmore 50 toimii kahdessa teholuokassa, eli joko 25- tai 50-wattisena. Pääteaste toimii kahdella 6L6-putkella, ja etuaste viidellä 12AX7-putkella. Alemmassa teholuokassa pääteputket toimivat triodi-moodissa, ylemmässä taas normaalisti pentodeina. Taasuuntaus on toteutettu silikoni-diodein.

 

 

Mesa Boogie Fillmore 50 rakentuu kahden identtisen kanavan varaan. Niissä on hyödynnetty valmistajan rekisteröimää Channel Cloning -tekniikkaa kolmen valittavan soundimoodin muodossa: Clean, Drive, Hi. Lisäksi kummastakin kanavasta löytyy seuraavat säädöt: Gain, Treble, Mid, Bass, Presence, Reverb & Master. Kaikutankki on tyylinmukaisesti pitkää mallia ja sen kerrotaan toimivan täysin putkilla.

 

 

Mesa Boogie Fillmore 50 tarjoaa sarjaan kytketyn efektiluupin, mutta muuten on pysytelty liitäntöjen suhteen perinnevahvistimien tyylissä. Kaiutinliitäntöjä on tarjolla kolme, yksi kahdeksan ohmin kaiuttimelle, ja kaksi neljän ohmin kaiuttimille. Fillmore 50 -vahvistimeen on tehtaalla asennettu Celestion Custom 90 -kaiutin. Jalkakytkimin käyttäjä voi ohjata kanavien vaihtamista ja myös kaiun kytkemistä päälle tai pois.

 

 

Mesa Boogie Fillmore 50 painaa reilut 20 kiloa. Vahvistin on saatavilla myös nuppina, jolle on tarjolla saman sarjan kaappi.

 

Lisätiedot: Mesa Boogie

07.09.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy