Nux MG-300 – multiefekti & äänikortti

Kaksi tusinaa vahvistinmallinnosta ja saman verran erilaisia kaiutinkaappien virtuaaliversiota – siinä Nuxin kivijalka MG-300-pedaalille, joka luonnollisesti kattaa pöytään myös runsaan määrän maineikkaiden pedaaleiden mallinnoksia. Ja loppusilaukseksi vielä ropallisen studioefektejä.

 

Nux käyttää mallinnukseen itse kehitettämäänsä TSAC-tekniikkaa (True Simulation fo Analog Circuit), jonka luvataan tuottavan mm. aitoa vahvistinta vastaavan soittotuntuman ja soundin, sekä dynaamiset ja autenttisesti käyttäytyvät säröt.
Mallinnos kattaa koko signaalipolun kitarasta virtuaaliefektien kautta vahvistimelle ja edelleen kaiuttimelle, jonka jälkeen voi vielä valita erikseen virtuaalisen mikrofonin mallin sekä sen sijoituspaikan mallinnetun kartion edessä.

Nykytapaan kaiutinmallinnokset perustuvat impulssivasteiden käyttöön, jossa aidosta kaiuttimesta tallennettu signaalinäyte palvelee laskentatoimen ohjeena.
Valmiiden IR-vasteiden ohessa käyttäjä voi ladata MG-300-pedaaliin myös omia impulssivasteitaan, tai jonkin kolmannen osapuolen valmiita paketteja, jotka pedaali ymmärtää ottaa vastaan 48 kHz:n näytetaajuudelle tallennettuina wav-tiedostoina.

Soundin mausteiksi MG-300:ssa on peräti 13 erilaista särölaitteen mallinnosta, 11 modulaatioefektiä, kahdeksan delaytä ja neljä kaikua.
Efektien realiaikaiseen kontrollointiin – esimerkiksi voimakkuudensäätöön ja wah-tyyppisiin efekteihin – pedaalissa on myös keinupoljin.

Ohjelmien muokkaukseen ja täysin oman sommitelman luontiin on oma QuickTone-applikaationsa, ja yhteys tietokoneeseen hoidetaan pedaalin takalaidan micro-USB-liitännän kautta. Valmiita ohjelmia voi tallentaa pedaaliin 72 kappaletta.

 

Sama USB-liitäntä palvelee myös käyttöjärjestelmän päivityksissä, sekä kaksikanavaisen (stereo) audion striimauksessa tietokoneelle ja takaisin päin.

Lisätiedot: Musiikki Silfverberg

14.12.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy