Nayteikkuna

Presonus Studio C – audiosovittimia USB-C-liitännällä

Presonuksen viisi tuoretta mallia on suunniteltu kattamaan tarpeet musikantin oman työpisteen mittakaavasta täysmittaiseen studiosession hoitamiseen. Sarjan pienimmässä tuloja on kaksi ja lähtöjä vastaava määrä, kun kookkain versio on varusteltu jo 18 samanaikaisen tulon ja 20 lähdön arsenaalilla.


Tietokoneeseen uusi c-kirjaimella täsmennetty mallisto liitetään USC-C-kaapelilla, muiden liitäntöjen määrä ja koostumus muuttuvat laitteen koon mukaan. Datan siirtostandardi on uuden polven liittimestä huolimatta yhä tuttu USB 2.0.
Yhteisenä ominaisuutena mainittakoon myös 24-bittinen koodaus sekä tuki 44,1; 48; 88,2; 96; 176,4 ja 192 kHz:n näytetaajuuksille.

Äänitettävän signaalin monitorointi järjestyy jokaisessa mallissa suoraan laitteen sisällä ja viiveettömästi.


Kaksi pienintä mallia, Studio 24c ja Studio 26c, on varustettu yhdellä kuulokeliitännällä sekä midi tulolla ja -lähdöllä.
Analogisia tuloja on kummassakin kaksi, jälikimmäisessä lähtöjen määrää on kasvatettu kahdesta neljään. Molemmissa malleissa käytetään Presonuksen XMax-L-etuvahvistimia.
Pakettiin kuuluvat Presonuksen omat ohjelmistotuotteet, Studio One Artist® -DAW-ohjelma sekä siihen integroituva Studio Magic Plug-in Suite -efektipaketti.

 

Studio 68c ottaa harppauksen vaativampia haasteita kohden, kun kuuden analogisen tulon ja kuuden analogisen lähdön jatkeeksi mukaan on pakattu digitaalinen S/P DIF.
Mikrofonivahvistimetkin muuttuvat tässä kohden mallistoa ja Studio68c on varustettu XMax Class A -etuastein.

Fyysisiä kuuloleliitäntöjä Studio 68c:ssä on edellisten tapaan yksi kappale, mutta sisäinen mikseri kykenee samanaikaisesti kahden erilaisen monitorimiksauksen käsittelyyn, joten suurempaa lähtöjen määrää pääsee hyödyntämään kätevästi muusikkokuuntelun rakentamiseen.
Myös Studio 68c:n mukana toimitetaan Studio One Artist® -DAW-ohjelma sekä siihen integroituva Studio Magic Plug-in Suite -efektipaketti.


Malliston kaksi kookkainta laitetta, Studio 1810c ja Studio 1824c on varustettu kaksilla kuulokeliitännöillä ja analogisten audioliitäntöjen lisäksi takalaidoista löytyvät optiset Adat-normin kahdeksankanavaiset väylät digitaaliseen kytkentään. Stereofoninen S/P DIF kuuluu sekin varusteluun.
Tulokanavien määrät Presonus ilmoittaa kaavalla 18/8 ja 18/20, joskin 192:kHz:n näytetaajuudella lukumäärä supistuu hieman.
Digitaalilaitteiden tahdistusta varten on takalaitaan asennettu myös BNC-liitäntä kellosiginaalille.

Pakettiin kuuluvat samat perusohjelmat kuin edellä, mutta lisäksi mukana toimitetaan Mac-, Windows-, iPad- ja Android-käyttöjärjestelmissä toimiva UC Surface -kontrolleri-applikaatio.

Lisätiedot: Nordic Audio Distribution

04.03.2019
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy