Nayteikkuna

QSC KS118 – aktiivi-subi mahdollistaa myös bassojen suuntauksen

Aktiivisen KS-malliston toistaiseksi kookkain bassokaiutin on varustettu pitkäiskuisella 18-tuumaisella elementillä ja D-luokan vahvistimella, jonka huipputehoksi ilmoitetaan 3600 wattia.


Valmistaja kertoo, että yhtä lailla keikkailuun kuin pysyviin asennuksiinkin soveltuva KS118 sisältää myös oman DSP-prosessorinsa, jonka muistiin voidaan tallentaa toistuvasti tietyissä käyttötilanteissa tarvittavat asetukset. Näihin kuuluvat mm. jakotaajuus ja viive.
Automaattinen limitteri kuulu sekin DSP:n ominaisuuksiin.

Käyttämällä kahta tai useampaa KS118-kaiutinta yhdistelmänä voidaan myös suunnata bassotaajuuksia haluttuun suuntaan. Ympärisäteilevästä bassosta päästään tällä tekniikalla herttakuvioon.

 

 

QSC ilmoittaa KS118-subin toistokaistaksi 41 – 98 Hz kuuden desibelin vaimentuman puitteissa, ja 35 – 111 Hz kymmenen desibelin vaimentumalla.
Hetkellinen maksimiäänenpaine on yhden metrin etäisyydeltä mitattuna 136 dB (SPL).

D-luokan vahvistimen huipputeho on hetkellisesti 3600 wattia ja vahvistimen jäähdytyksestä käytön aikana huolehtii omaa käyntinopeuttaan automaattisesti säätelevä tuuletin.

KS118-mallin kotelo on valmistettu 18-millisestä koivuvanerista ja viimeistelty kulutusta kestävällä maalipinnalla.
Kaiutinelementin suojana etuseinämässä on jämerä teräsverkko.

Kestäviksi ja äänettömästi rullaaviksi kuvaillut pyörät tekevät QSC:n mukaan kaiuttimen liikuttelusta helppoa, ja käytön ajaksi kaappi voidaan asettaa joko lappeelleen tai pystyasentoon.
KS118-subbarin painoksi ilmoitetaan 47 kiloa ja sen mitat ovat 640 mm x 520 mm x 785 mm (mukaanlukien em. pyörät).

Lisävarusteina QSC luettelee suojahupun kuljetusten ajaksi, DSP-prosessorin asetuksia suojaavan KS-LOC-kannen, sekä 35-millisen kaiutintelineen jolle on kaiutinkotelossa jo valmiiksi 1/8-tuuman kierteellä varustettu istukkansa.  

Lisätiedot: EM Nordic

13.12.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy