Nayteikkuna

Samson Q9U – dynaaminen broadcast-mikrofoni analogi- sekä digiliitännöin

Radiospiikit, podcastit sekä vaikkapa äänikirjojen luentasessiot ovat herttakuvioisen Samson Q9U:n varsinainen leipälaji, mutta kekseliäissä käsissä se taipuu varmasti muuhunkin.


Neodyymimagneetilla toteutettu Q9U voidaan liittää suoraan tietokoneen USB-väylään tai sitten se voidaan kytkeä perinteiseen tapaan balansoidulla XLR-kaapelilla.
Minijakilla toteutettu kuulokeliitäntä vastaa monitorointitarpeisiin ja tallennettavan signaalin saa ohjattua suoraan luureihin ilman latenssia.

 

 

Häiritsevät bassotaajuudet voi vaimentaa pikkuruisella minikytkimellä aktivoitavalla suotimella.
Sen ohessa äänensävyä voi muokata myös keskialuee preesens-korostuksella.
Suotimien toimintataajuuksia ja vaikutusten voimakkuutta ei kuitenkaan vielä uutisen julkaisuhetkellä löytynyt valmistajan sivustolta.
Kaksinkertainen verkotus kapselin edessä puolestaan suodattaa niin P:n puhahduksia kuin muitakin konsonanttien aiheuttamia painepurskeita.


Mikrofonin omat A/D- ja D/A-muuntimet ovat 24-bittisiä ja ylin mahdollinen näytetaajuus on 96 kHz.
Mikrofonin käyttö ei vaadi erillisten ajureiden asentamista tietokoneeseen.

Vaihtoehtoisesti Q9U soveltuu käytettäväksi tavanomaisen dynaamisen mikrofonin tapaan täysin analogisesti, jolloin signaali otetaan mikrofonista ulos XLR-liitännästä.

Käytön aikana Samson Q9U:n saa mykistettyä mute-kytkimellä, ja toiminto koskee sekä digitaalista että analogista lähtöä.

Valmistajan mukaan jämäkkä valumetallirunko ja haarukkamainen ripustus takaavat luotettavan ja pitkäkestoisen palvelun.

 

Mikrofonin pariksi sopii kuvissa näkyvä, työpöydän valaisimen kannatinta muistuttava MBA-sarjan teline, joita valmistetaan kolmea eri kokoa.

 

Malliston pienin on kuvassa näkyvä 28-tuumainen MBA28, välikokona on MBA38 ja pisimmälle yltää 48-tuumainen MAB 48. Kiinnitysleuka pöytälevyä varten aukeaa enimmillään 76,2 mm:n verran. 

Vaihtoehtoisesti mikrofonin voi asentaa myös vapaasti siirreltävään MD5-pöytäjalustaan (avauskuvassa).

Lisätiedot: EM Nordic

26.06.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy