Steinberg päivitti Dorico-nuotinnusohjelman versioon 1.1

Muun muassa laajempi sointumerkkien tuki, uudet kertausmerkit, sekä nuottien automaattisen välistyksen monipuoliset säädöt kuuluvat valmistajan mukaan Doricon uuden version ominaisuuksiin.

Tarjolla on nyt kuusi erilaista käytäntöä, joiden mukaisesti Dorico lisää sointumerkit automaattisesti midi-koskettimistoa soitettaessa tai nuotteja näppäimistöllä kirjoitettaessa. Ohjelma sallii käyttäjän myös muokata lopputulosta monipuolisesti jälkikäteen.


Stenbergiltä kerrotaan, että ainoana ammattimaisena nuotinnusohjelmana Dorico tukee monisointujen merkintää symbolein.

 

Muita Dorico 1.1:n uusia ominaisuuksia ovat mm. pianon pedaalinkäyttöön liittyvät parannukset, sekä ykkös- ja kakkosmaalien uudet kertausmerkinnät-

Älykäs sävelten tunnistus välttää valmistajan mukaan midi-ohjaukselle tyypilliset enharmoniset kömmähdykset.

Dynamiikka- ja tulkintamerkkien muokkaus ja siirtely käy nyt joustavasti hiirellä, ja rytmisesti haastavien nuottiryhmien välistyksiä voi säätää monipuolisesti luettavuuden helpottamiseksi.

Työskentelyä muiden alustojen kanssa helpottavat laajennetut tiedostojen tuonti- ja vientitoiminnot, jotka ymmärtävät Doricon oman tiedostomuodon ohessa myös MusicXML- ja midi-muotoja, sekä audiotiedostoja.  

 

Steinbergin mukaan Dorico tarjoaa muista nuotinnusohjelmista poiketen myös piano roll -tyyppisen editorin midi-tapahtumien muokkaukseen, sekä tuen VST Expressionille.   

Versio 1.1 on saatavilla ilmaisena päivityksenä Doricon aiemmin hankkineille. Uuden lisenssin lunastajaille se asentuu suoraan automaattisesti.


Steinbergiltä kerrotaan, että syyskuun 30. päivään asti Finale- ja Sibelius-käyttäjille tarjotaan siirtymismahdollisuutta Dorico-leiriin erikoishinnalla.

Lisätiedot: Steinberg
 

03.08.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy