Nayteikkuna

Turkish Cymbals Clap3 Stack – reheviä kahahduksia

Useamman päällekkäin pinotun symbaalin yhdistelmät ovat vahvaa valuuttaa niin rumpaleille kuin muillekin lyömäsoittajille. Pitkään sihisevän soinnin ja helisevän kimmellyksen sijaan stäkit antavat lyhyesti kahahtavaa ruutia aksentteihin ja tuovat sohjoista täytettä komppeihin.


Turkish Symbals lanseerasi hiljattain kaksi uutta kolmen symbaalin stäkkiä, joiden sointia kuvaillaan leudommaksi kuin tyypillisissä stäkeissä tapaa olla. Niinpä niitä suositellaan myös varusteiksi perkussiokioskiin, jossa ne sulautuvat hieman hiljaisempien soitinten kumppaneiksi luontevasti.

Clap3 Stack koostuu kolmesta tasakupuisesta aksenttisymbaalista, jotka ovat kooltaan 12, 14 ja 16 tuumaa.
Sivusta katsottuna kuvuton profiili poikkeeaa tyypillisesti lautasmallista siinäkin, että Clap3 Stackin pellit on taivutettu mutkalle.

Pinkka voidaan kiristää tiukaksi pakaksi tai jättää yhtä hyvin hieman vapaammin toistensa varaan painautuvaksi, jolloin soundiakin saa muovattua tiukasta rähähdyksestä sohjoisempaan kohahdukseen.

Turkish Symbal valmistaa käsin taottua Clap3 Stackia kahtena eri mallisarjana. Raw-nimikkeellä myytävät symbaalit ovat sorvaamattomia ja soivat tummemmin. Classic-versio puolestaan on sorvattu kauttaaltaan ja sen soinnissa on kirkkaampi klangi.

Lisätiedot: Music Gear Import Finland

13.08.2021
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy