Vox MV50 Boutique & High Gain – lisää Nutube-nuppeja

Vox täydensi NAMM-messuilla pienikokoisten Nutube-putkella varustettujen MV50-nuppien sarjaansa kahdella uudella tulokkaalla. Uutuudet lisäävät sarjan soundipalettia High Gain -ärinän ja hienostuneemman putiikki-soundin puolelle.

Valmistajan mukaan Vox MV50 Boutique soi ”legendaarisen putiikki-vahvistimen” tavoin. Sen kerrotaan tarjoavan liikkumavaraa lämpimästä puhtaasta leikkaavaan overdriveen. Lisäksi soundin kerrotaan reagoivan mainiosti soittajan kosketuksen dynamiikkaan.
Valmistaja painottaa myös, että kaikista MV50-sarjan nupeista juuri Boutique tuottaa sen perinteiselle putkivahvistimen ominaisen kompressoidun soundin. Retromeininki näkyy myös kontrollipaneelin vanhahtavassa värivalinnassa.

Vox MV50 High Gain puolestaan tuottaa modernille rockille ja popille tyypillisen high gain -särön. Vahvistimen talaidassa on MID CONTROL -kytkin, jolla voi sekä korostaa että leikata soundin keskialuetta, ja näin hakea sopivaa särön luonnetta.

Vox MV50 Boutique ja MV50 High Gain -nupit on varustettu gain-, tone- ja volume-säätimillä. Takapaneelista löytyy liitäntä kuulokkeille tai linjalähdölle sekä Standby-kytkin. Sen vieressä olevalla Eco-kytkimellä saa käyttöön Auto Power -toiminnon, joka sammuttaa vahvistimen, mikäli pääteasteesta ei tule ääntä noin 15 minuuttiin.
Deep/Flat-valitsin puolestaan mahdollistaa soinnin sävyn optimoimisen pienelle ja suurelle kaapille.

High Gain -versiossa ei ole Boutiquen tapaan Mid Control -valintaa, vaan sen tilalla on impedanssin valitsin (4, 8 tai 16 ohmia), mikä vaikuttaa myös soundin luonteeseen.

Vox MV50 -nuppien analoginen etuaste-kytkentä on varustettu Nutube 6P1 –miniatyyriputkella, joka toimii triodi-putken tavoin. Neljän ohmin kuormalle 50 wattia nimellistehoa puskevien Vox MV50 -vahvistimien suuren tehon suhteessa niiden 540 gramman painoon selittää kevyt, mutta tehokas D-luokan päätetekniikka.

LisätiedotEM Nordic

30.01.2018
|
undefined
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy