Nayteikkuna

Boss Katana Artist II – enemmän vaihtoehtoja

Boss on julkaissut päivitetyn kakkosversion Katana Artist -kitarakombostaan. Uudistuksen myötä mm. vahvistin- ja efektikattausta on laajennettu.

 

Boss Katana Artist II on 100-wattinen Tube Logic -mallinnustekniikkaan perustuva vahvistin. Analoginen pääteaste taas toimii AB-luokassa.
Kombossa on kustomoitu 12-tuumainen Waza-kaiutin, jonka luvataan tuottavan ´60-lukulaisen, 25-wattisen brittikaiuttimen dynaamisen vasteen.

 

 

Boss Katana Artist II on varustettu kahdeksalla Tone Setting -muistipaikalla, joihin voidaan tallentaa vahvistin- ja efektiasetuksia yhdellä komennolla esiin kutsuttaviksi.

Mallinnettuja vahvistintyyppejä on viisi (Acoustic, Clean, Crunch, Lead, Brown) ja jokaisesta on vaihtoehtoinen variaatio, joten käytössä on yhteensä kymmenen erityyppistä vahvistinsoundia.

 

 

Soundin muotoiluun Boss Katana Artist II:ssa on yleissävyyn vaikuttava kolmiasentoinen Contour-kytkin, sekä tyypillinen kolmialueinen ekvalisaattori (Bass, Middle, Treble).
Kruununa kaikelle on kolme eri taajuuskäyrää tarjoava Global eq -painike, jonka vaihtoehtoja voidaan muokata valmistajan Tone Studio -ohjelmassa. Myös kyseinen ohjelma on hiljattain päivitetty uuteen versioon.

Boss Katana Artist II:n efektipuoli on varustettu niin ikään viidellä osiolla (Booster-, Mod-, FX-, Delay- ja Reverb), joissa puolestaan on kolme variaatiota kussakin. Tone Studio -applikaatio avaa myös efektien osalta laajat mahdollisuudet efektien reitityksen ja ohjelmoinnin suhteen.

Boss Katana Artist II:n etuasteessa on sekä Gain- että Volume-säädöt soundin rakentamista varten, ja näiden lisäksi on vielä erillinen Master-volume, Presence-säätö sekä kytkettävissä oleva Solo-toiminto tasosäädöllä.

Power Control -kytkimellä päätetehoksi voidaan valita 0,5, 50 tai 100 wattia. Jokaisessa vaihtoehdossa vahvistimen luvataan säilyttävän dynaamisen vasteensa.
Lisäksi varusteluun kuuluu vielä kolmiasentoinen Cabinet Resonance -valitsin (modern, vintage ja deep). 

 

Liitäntöjen suhteen Boss Katana Artist II on runsas. Efektilenkin, USB-äänityslähdön sekä analogisen kuuloke/äänityslähdön (air feel -mallinnus) ohessa tarjotaan tavallinen linjalähtö, liitäntä erilliselle päätevahvistimelle ja ekspressio-pedaalille sekä midi- ja aux-tulot ynnä kaiutinlähtöjä.

 

 

Jalkakytkin voidaan kytkeä erikseen solo-toimintoa varten. Ulkoiseen ohjaukseen valmistaja suosittelee GA-FC-jalkaohjaintaan.

Lisätiedot: Roland Suomi


 

04.02.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy