G&L Kiloton nyt myös viisikielisenä

Viime syksynä esiteltiin nelikielinen, passiivielektroniikalla varustettu Kiloton-basso ja nyt G&L kertoo tarjoavansa siitä myös viisikielisen version.

Perusresepti periytyy suoraan basson kantamallista. Kuudella pultilla kiinnitettävää, moderniin C-profiiliin veistettyä vaahterakaulaa valmistetaan sekä ruusupuisella että vaahteraisella otelaudalla. Kiloton-basson mensuuri on 34 tuumaa ja sen nauhat luokitellaan medium jumbo -kokoisiksi.

Rungon materiaalina on tuttuun tapaan leppä tai suosaarni. Leppärungon viimeistelyvaihtoehtoina ovat standardiväritykset sunburstista umpiväreihin, suosaarnirunkoon on tarjolla vieläkin ylellisempiä ns. premium-pintoja.


Leo Fenderin itsensä suunnittelemaksi mainittu G&L:n Magnetic Field Design -humbucker on jaettavissa puoliksi ja kolmiasentoisen kytkimen eri asennoista löytyvät myös kelojen kytkennät sekä rinnan että sarjaan.
Sävylle ja voimakkuudelle on omat potentiometrinsä.

Niin ikään itsensä Leon suunnittelema talla messinkisine tallapaloineen kuuluu speksiin, ja kielten toisesta päästä löytyvät G&L:n Ultra-Lite-virityskoneistot.

Nelikielisen Kiloton-basson tapaan myös viisikielinen versio toimitetaan deluxe-määritteellä kuvaillun tolex-kotelon kera.

 

Lisätiedot: Soundtools

 

12.06.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy