Nayteikkuna

Ashdown Original Valve Pre-DI – kattava eq ja putkisärö bassolle

Ashdownin tämän vuoden uutuuksiin kuuluu bassolle suunniteltu etuaste-pedaali, joka tarjoaa niin viiden kaistan ekvalisaattorin kuin putken ajaman säröpiirinkin.

Ashdown Original Valve Pre-DI polkaistaan päälle Showtime-jalkakytkimellä, jolla se saadaan myös mykistettyä. Pedaali tarjoaa tulosignaalin kontrollointiin sekä säätimen että vaimennuskytkimen (-3 desibeliä).

 

 

Ashdown Original Valve Pre-DI mahdollistaa bassosignaalin ekvalisoinnin viiden eri kaistan voimin: bass (keskitaajuus 100Hz), low-mid (340Hz), middle (680Hz), hi-mid (1,6KHz), treble (7KhZ).
Kunkin kaistan Q-arvo on asetettu leveäksi, joten taajuudet leikkaavat toistensa kanssa huomattavasti.
Lisäksi Ashdown Original Valve Pre-DI on varustettu Shape-painikkeella, jolla saadaan aktivoitua valmistajan mukaan ”laaja keskialueen skuuppaus” jo ennen ekvalisaattoria tai säröpiiriä.

Original Valve Pre-DI:n säröpiiri kytketään päälle omalla jalkakytkimellään, ja kytkentä on varustettu yhdellä 12AX7-putkella.
Pedaali mahdollistaa sekä särön määrän (drive gain) että säröpiirin voimakkuuden (drive level) säädön omilla hanikoillaan.
Pedaalin tulotason säädöllä on myös oma vaikutuksensa, sillä valmistajan mukaan se asettaa tason mistä säröpiiri alkaa toimia.

Ashdown Original Valve Pre-DI on varustettu Output-säätimellä, jolla asetetaan koko pedaalin äänenvoimakkuus. Se vaikuttaa instrumenttitasoiseen plugilähtöön, mutta ei muuntajalla erotetun DI-lähdön tasoon.
Output-säätimellä myös asetetaan kuulokelähdön voimakkuus. 3,5 millimetrin kuulokelähtö tosin ei toimi, mikäli plugilähtö on käytössä.
Instrumenttitasoinen Link Output taas toimii, vaikka pedaali olisi mykistetty.

 

Lisäksi Original Valve Pre-DI tarjoaa 3,5 millimetrin linjatulon musiikkisoittimille. Tämän liitännän sopivan tason voi hakea Line Mix -säätimellä.

Ashdown Original Valve Pre-DI toimii 18 voltin virtalähteellä. Virrankulutus on 300 milliampeeria.

Lisätiedot: Nordsound


 

16.09.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy