G&L CLF Research L-2000 – tämän ajan basso Leon speksien pohjalta

Clarence Leo Fender pohjusti nykyisten G&L-soittimien syntyä jo 1970-luvulla kehittäen oman CLF-yhtiönsä puitteissa uusia ominaisuuksia sähkökitaroihin ja -bassoihin. Näihin kuuluivat esimerkiksi MFD-mikrofonit (Magnetic Field Design) sekä lukkosatula-talla (Saddle lock Bridge), jossa erilliset tallapalat puristetaan intonaatiosäädön jälkeen sivusuuntaisesti tiukattavalla ruuvilla yhtenäiseksi pakaksi.

G&L-instrumenttien tuotanto aloitettiin CLF-yhtiön tehtaassa, joka oli rakennettu Kalifornian Fullertoniin jo vuonna 1976. Näissä tiloissa G&L-yhtiö toimii edelleen.

G&L CLF Research L-2000 on valmistajan mukaan toiminnallisesti tämän vuosituhannen basso, joka samalla tekee kunniaa varhaisen CLF/G&L-ajan juurille. Tarkemmin sanoen alkuperäisiin Leo-spekseihin perustuvat virityslavan ja kaulan profiilin (yhden kokonaisen ja viiden kahdeksasosatuuman ”slim C”) lisäksi säätimien nupit, vuoden ´81 kontrollisuoja sekä eri värein erotellut minikytkimet.

 

G&L CLF Research L-2000 on varustettu kahdella G&L MFD-humbuckerilla. MFD–mikrofonit sallivat napapalojen säätämisen erikseen kunkin kielen kohdalla, mikä  mahdollistaa tarkemman balanssin hakemisen kielten välille.


G&L CLF Research L-2000 -basson runko on rakennettu kevytrakenteisesta lehmuksesta, ja kaula puolestaan vaahterasta. Otelauta on saatavilla joko ruusupuusta tai vaahterasta 9,5-tuuman radiuksella ja medium jumbo -kokoisilla nauhoilla.
Virityslavasta löytyvät G&L Ultra Lite -koneistot.

 

 

G&L CLF Research L-2000 -basson saddle lock -tallassa on messinkiset ja päältä kromatut tallapalat.


Soitin on varustettu Tri Tone -elektroniikalla, jossa soundin muokkaamiseen on volume-, treble- ja bass-säätöjen ohella käytettävissä kolme valitsinta. Niistä mikrofoneja lähinnä sijaitsee kolmiasentoinen kytkin mikrofonien valintaan. Keskimmäisellä puolestaan voi kytkeä mikrofonit joko sarjaan (jolloin soundi on jykevän syvä) tai rinnan (kirkkaampi sointi). Kolmas valitsin tarjoaa kolme esivahvistin moodia (passiivi, aktiivi sekä aktiivi treble-korostuksella).

Lisätiedot: Soundtools

20.02.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy