Nayteikkuna

Hans Zimmerin etäoppilaaksi videokurssin välityksellä

Riffissä 3/16 esiteltiin suomalainen säveltäjäkollektiivi Epic North, jonka erikoisalaa on suuren luokan kansainvälisten blockbusterelokuvien trailereissakin soiva massiivinen musiikki. Mutta jos ajatellaan massiivista musiikkia itse elokuvien soundtrackeissa, siitä on usein vastannut saksalaissyntyinen Hans Zimmer, jonka krediitteihin kuuluu yli 150 elokuvaa. Oscar-palkinnon hän voitti Leijonakunikaan musiikista.

Zimmerillä ei omien sanojensa mukaan ole salaisuuksia työmenetelmissään. Niinpä hän on päättänyt kertoa kaiken elokuvasäveltämisestä yli 30 videon mittaisessa  Masterclass-sarjassa Hans Zimmer Teaches Film Scoring. Sarjaan sisältyy ladattava nuottimateriaali ja Zimmer on lupautunut kommentoimaan valikoituja oppilastöitä.

Kurssin ennakkohinta on 90 dollaria, mikä on varsin kohtuullinen, kun vertauskohdaksi otetaan vaikkapa Zimmerin luentotilaisuudet tai lippu hänen alkukesän konserttiinsa Hartwall Areenalla.

Samaan Masterclass-valikoimaan muuten kuuluu vastaavanlaisia kursseja eri alojen menestyjiltä, kuten Gordon Ramseyn kokkikoulu ja James Pattersonin kirjailijakurssitus.

Lisätiedot: MasterClass

 

13.01.2017
|
Timo Koskinen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy